Kącik alkoholowy ...

Koksiu11

Klub HDTV.com.pl
vip
Trunek prosto z Niemiec , ktoś może pił ?
bd3784d4cd6d8411d77f1a12621b906e.jpg


Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
 
R

Repugnant.

Guest


Nie jestem zagorzałym entuzjastą piwa, a tym bardziej fanem porterów, głównie z uwagi na to, że nie komplementują jedzenia, a następnego dnia zamieniają się w broń masowej zagłady. Jednak okazyjnie, robiąc wczoraj piwne zakupy, przygarnąlem 3, dotąd nieznane mi, stuoty Guinnessa. Sposrod 2 sprobowanych, zaskakująco dobrze wypadł w mojej ocenie Foreign Extra Stout, którego delikatność i wyrafinowanie przedkładam ponad bardziej zdecydowany smak i bogatszy zapach Antwerpen Stout. Jutro ponowna próba faworyta vs słabszy, ale chwalony przez znajomych West Indies Porter.
Jako że dotychczas raczej świadomie nie eksplorowalem ciemnych gatunków piwa, uprzejmie proszę o rekomendacje smakoszy w tym zakresie.

guinness z odrobina soku z czarnej porzeczki mmmmm niebo w gebie
 

mixerr

New member
Mojito własnej produkcji. Potrzebne: 50ml bacardi (butelka 0.7L 48 PLN, biedronka), pół limonki, pięć listków mięty, cukier trzcinowy, lód, woda gazowana, szklanka, słomka i jakiś drewniany dong do wyciśnięcia soku z limonki:

- połówkę limonki kroimy na ćwiartki, które wrzucamy do szklanki
- dodajemy dwie łyżki cukru trzcinowego
- dodajemy miętę
- dusimy limonki drewnianym donglem aż do wyciśnięcia całego soku
- wlewamy 50-tkę bacardi
- pokruszony na drobno lód wsypujemy do szklanki (im więcej tym lepiej)
- resztę szkalnki wypełniamy wodą gazowaną
- wrzucamy słomkę

Polecam i pozdrawiam, upał 36 stopni może się schować ;-)
 
Do góry