number-one
New member
Laurie Finchman, główny naukowiec zasiadający w THX, nie pokłada zbyt wielkiej wiary w Blu-ray. Według niego, technologia ta jest skazana na porażkę.
Główny naukowiec zatrudniony w THX, firmie przydzielającej standardy jakości dźwięku, uważa, że zwycięstwo z formatem HD DVD nie ma większego znaczenia.
- Uważam, że już za późno na Blu-ray. Wydaje mi się, że konsumenci będą zainteresowani porzuceniem DVD dopiero wtedy, jak filmy HD będą dostępne na pamięci flash. Czy serio potrzebujemy kolejnego dysku optycznego? W przyszłości, chcę mieć możliwość schowania czterech, pięciu filmów do folderu. Albo jak pójdę do wypożyczalni, to żeby zgrali mi filmy na klips USB. Nawet sklepom się to spodoba, bo wykorzystanie magazynów będzie zerowe. Nie chcę zapełniać półek tuzinami filmów HD. – jak mówi Finchman – W momencie kiedy Blu-ray stanie się produktem masowym, będziemy już mieć 128-gigabajtowe karty. Podejrzewam, że przekonanie filmowców do kart pamięci i dystrybucji online będzie dużo łatwiejsze, niż podpisanie kontraktu na jakiś standard optyczny.
źródło: http://newsroom.chip.pl/news_220823.html?rss
Główny naukowiec zatrudniony w THX, firmie przydzielającej standardy jakości dźwięku, uważa, że zwycięstwo z formatem HD DVD nie ma większego znaczenia.
- Uważam, że już za późno na Blu-ray. Wydaje mi się, że konsumenci będą zainteresowani porzuceniem DVD dopiero wtedy, jak filmy HD będą dostępne na pamięci flash. Czy serio potrzebujemy kolejnego dysku optycznego? W przyszłości, chcę mieć możliwość schowania czterech, pięciu filmów do folderu. Albo jak pójdę do wypożyczalni, to żeby zgrali mi filmy na klips USB. Nawet sklepom się to spodoba, bo wykorzystanie magazynów będzie zerowe. Nie chcę zapełniać półek tuzinami filmów HD. – jak mówi Finchman – W momencie kiedy Blu-ray stanie się produktem masowym, będziemy już mieć 128-gigabajtowe karty. Podejrzewam, że przekonanie filmowców do kart pamięci i dystrybucji online będzie dużo łatwiejsze, niż podpisanie kontraktu na jakiś standard optyczny.
źródło: http://newsroom.chip.pl/news_220823.html?rss