Strona główna Ostatnie testy Nasze Zestawy Kanały 4K Próbki HD Forum
Rejestracja Regulamin Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane


Wróć HDforum > Articles > Artykuły otwarte hdtv.com.pl > Video > TV > Sony KDL 50W829 - telewizor który spełni Twoje potrzeby. Test otwarty w Klubie
Odpowiedz

Wspiera forum

Avatar accu

Meldunek: May 2009
Postów: 5,203
Cytuj  
#71
02-05-2014, 16:17
Domyślnie

Witam uprzejmie,

Dynamiczna kontrola LED w" zaawansowanych ustawieniach" poszczególnych parametrów obrazu , do tej funkcji dochodzimy w USTAWIENIACH SYSTEMOWYCH poprzez wybranie poszczególnej opcji Wyboru sceny , następnie wybiera się EKRAN >Obraz >Tryb obrazu.( tutaj znajduje się między innymi
funkcja Dynamiczna kontrola LED w zaawansowanych ustawieniach.
Ale funkcja Dynamiczna kontrola LED dostępna jest telewizorach firmy Sony serii W905A z roku 2013 . Ja taki telewizor
firmy Sony użytkuję , oprócz telewizora firmy Philips serii 9705 z 2010 r.

O ile wiem , w serii telewizorów firmy Sony na rok 2014 tj. W829 , W815 czy W805 ta funkcja nie jest dostępna.
Przypuszczam , że w Twoim telewizorze firmy Sony należało by się przyjrzeć bliżej funkcji Zaawansowanemu zwiększaniu kontrastu , która optymizuje podświetlenie i kontrast odpowiednio do jasności ekranu oraz ustawieniu odpowiedniej wartości Gamma.
Od danej opcji Wyboru sceny zależy wybór Trybu obrazu , czyli ustawienie Tryb obrazu działa zgodnie z ustawieniem Wybór sceny.


Aby nie włączać automatycznie telewizora podczas włączania podłączonego urządzenia :
HOME>USTAWIENIA>WEJŚCIA ZEWNĘTRZNE>BRAVIA SYNC >AUTOMAT. WŁĄCZENIE TV>WYŁ.

Aby nie wyłączać automatycznie podłączonego urządzenia podczas wyłączania telewizora :
Home>Ustawienia>Wejścia zewnętrzne>Bravia sync>Automat. wył. urządzeń>Wył.

Przyciski sterowania urządzeniem HDMI/MHL .
Kliknij przycisk HOME na pilocie telewizora , wybierz opcję USTAWIENIA .
Wybierz WEJŚCIA ZEWNĘTRZNE i naciśnij przycisk Potwierdź.
Wybierz BRAVIA SYNC i naciśnij przycisk Potwierdź.
Wybierz KLAWISZE STEROWANIA URZĄDZENIEM i naciśnij przycisk Potwierdź.
Wybierz jedną z opcji tj. BRAK i naciśnij przycisk Potwierdź.
Opcja ta dezaktywuje sterowanie za pomocą pilota.

Proszę korzystać z i-MANUAL (przycisk na pilocie telewizora).

Pozdrawiam,
accu
__________________
Philips 32PFL9705H/12 - Accuphase E-213 + Accuphase Model DAC-30 -Yamaha CD-S2000 - Sonus Faber Grand Piano Home - Kimber Cable 8TC - Van den Hul the Second - Ayre CX-7eMP - Philips BDP-9600 - California Audio Labs DX-1 - Sony W905A - Oppo BDP-103D - Grado 325is
_---Nie martw się , bądź szczęśliwym---_

Ostatnio edytowane przez accu ; 02-05-2014 o 21:28
Odpowiedź z Cytatem
accu jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 
Member

Avatar zanketsu

Meldunek: Feb 2011
Postów: 37
Skąd: Warszawa

Cytuj  
#72
04-05-2014, 14:22
Domyślnie

Dzięki accu! Obczaję manuala.
Odpowiedź z Cytatem
zanketsu jest offline
Senior Member

Avatar mervel

Meldunek: Apr 2012
Postów: 135
Cytuj  
#73
06-05-2014, 22:45
Domyślnie

dziś nabyłem ten TV- poza wiadomą przeszkodą czyli koniecznością przeróbki żeby zawiesić na ścianie- doszedł inny problem, a mianowicie kabel zasilający...jego długość to jest jakaś kpina!
skoro TV może wisieć to jak poradzić sobie z długością zasilania?!

orientuje się ktoś czy jest jakiś kabel który będzie w stanie przedłużyć tę końcówkę ?
Odpowiedź z Cytatem
mervel jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Senior Member

Avatar Grendel

Meldunek: Mar 2008
Postów: 187
Cytuj  
#74
07-05-2014, 00:18
Domyślnie

A nie łatwiej wymienić kabel doprowadzający napięcie do zasilacza? Pasuje każdy od np. jakiegoś małego radyjka.
Jeżeli natomiast chcesz umieścić sam zasilacz w dalszej odległości od tv to pozostaje "krojenie" przewodu między zasilaczem a telewizorem i np. dolutowanie brakującego odcinka przewodu. Choć rozumiem, że jest to już jakaś ingerencja w zakupiony zestaw.
Odpowiedź z Cytatem
Grendel jest offline
Senior Member

Avatar mervel

Meldunek: Apr 2012
Postów: 135
Cytuj  
#75
07-05-2014, 00:34
Domyślnie

jest to jakiś pomysł- zasilacz można schować za TV gdzieś tam przy wysięgniku...
więc ta druga część zasilacza jest na pewno standardowa ?
Kabel zasilający wtyk 2 pinowy ósemka + FILTR 2m (4181694989) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
tego typu kabel mogę sobie podmienić?
Odpowiedź z Cytatem
mervel jest offline
Senior Member

Avatar Grendel

Meldunek: Mar 2008
Postów: 187
Cytuj  
#76
07-05-2014, 00:48
Domyślnie

Powinien bez problemu pasować. A nie masz gdzieś w domu starego kabla?
Faktem jest, że ten oryginalny, długości 0,5m, to jakaś kpina.
Odpowiedź z Cytatem
Grendel jest offline
Senior Member

Avatar mervel

Meldunek: Apr 2012
Postów: 135
Cytuj  
#77
07-05-2014, 08:43
Domyślnie

no właśnie nie mam- jestem świeżo po remoncie i wszystkie graty zostały wywalone i do m.in. audio są nowe kable...
no nic, nabędę taki kabel i sprawdzę- nie byłaby to jakaś straszna rzecz, bo z tego co widzę to kable te w necie mają 1.8m więc powinno starczyć od gniazdka- przez rurę od kabli- do zasilacza gdzieś przymocowanego za tv przy wieszaku.

fakt faktem- długość kabla to jest z ich strony słaby żart
Odpowiedź z Cytatem
mervel jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Odpowiedz

Article Tools Search this Article
Search this Article:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:27. Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin VBulletin Skin by ForumMonkeys.




Nowy na forum?

  • Regulamin
  • Zapomniałeś hasła?
  • Zarejestruj się.
  • Jak szukać treści.
  • Polityka prywatności
  • Reklama

  • Ciekawe artykuły

  • Czy Hz ma znaczenie?
  • Nie strać danych.
  • Robot co skosi trawnik
  • Zestawy użytkowników
  • Graj w 4K!

  • Testy otwarte

  • Panasonic ET5E test
  • Philips PFL 4007 test
  • Panasonic VT50 test
  • Sharp 70le835 test
  • Samsung ES7000 test
  • Panasonic DT50 test

  • Nasi Partnerzy

  • Cyfrowe atelier

  • Kontakt - hdtv.com.pl - Archiwum - Dyrektywa prywatności - Na górę