Strona główna Ostatnie testy Nasze Zestawy Kanały 4K Próbki HD Forum
Rejestracja Regulamin Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane


Wróć HDforum > Video > LCD > Toshiba > Toshiba 42l7453dg problemy i komplikacje
Odpowiedz

Junior Member

Avatar Rajmund_OL

Meldunek: Dec 2012
Postów: 19
Cytuj  
#1
13-12-2014, 18:28
Question Toshiba 42l7453dg problemy i komplikacje

Witam serdecznie wszystkich

Postanowiłem napisać nowy post, ponieważ na forum nie znalazłem wyczerpujących odpowiedzi lub tylko częściowe.

TV jaki kupiłem to Toshiba 42l7453dg, trochę poczytałem tutaj forum, testy i tak zdecydowałem. Telewizor podoba mi się i jestem zadowolony w 92%. Napotkałem pewne problemy i brakuje mi pomysłów na rozwiązanie, wymieniać na inny tv nie chce. Doda że korzystam z naziemnej tv cyfrowej przez antenę zewnętrzną.

Problemy :
1) Brak możliwości sortowania kanałów jeżeli wybrany kraj to PL (zmiana na Niemcy pozwala edytować)
Używając programu toshiba tv Channel edition udało mi się ułożyć listę wg moich upodobań, po wgraniu do tv programy ustawiają się poprawnie ale nie ma sygnału.
2) Drugi równie irytujący problem to, mając ustawiony kraj Niemcy, ścieżka dźwiękowa filmów obcojęzycznych (oczywiście odbieranych z anteny) zawsze wybierana jest jako domyślna (to nie znaczy polska) i pilotem ręcznie trzeba przestawić na polską (to jest wkurzające bo nawet po zmianie programu na inny i powrót znów na nowo trzeba zmieniać ścieżkę dźwiękową).

Mam tv od około tygodnia, przy pierwszym podłączeniu i konfiguracji pobrał najnowszą aktualizację instalując ją poprawnie. Robiłem już reset tv.

Jak by ktoś miał jakieś pomysły to proszę pisać.
Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
Rajmund_OL jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 
Junior Member

Avatar Rajmund_OL

Meldunek: Dec 2012
Postów: 19
Cytuj  
#2
14-12-2014, 23:09
Domyślnie

Dzisiaj zauważyłem jeszcze, że media guide pokazuje mi program dla kilku pierwszych programów, reszta pisze że niedostępne. Resetowałem tv i raz wypełnił mi poprawnie cały program ale oczywiście następnego dnia już lipa.
Odpowiedź z Cytatem
Rajmund_OL jest offline
Junior Member

Avatar Rajmund_OL

Meldunek: Dec 2012
Postów: 19
Cytuj  
#3
21-12-2014, 22:05
Domyślnie

Dobra, jeden z problemów rozwiązany. Mianowicie ścieżka dźwiękowa. Jeżeli mamy wybrany kraj Niemcy, należy w ustawieniach zmienić ustawienia języka dźwięków 1 i 2 oraz napisów 1 i 2 - na polski a nie default.

Zostaje jedynie kwestia MediaGuide, dalej ma problemy z wyszukaniem programów dla wszystkich stacji.
Odpowiedź z Cytatem
Rajmund_OL jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Junior Member

Avatar Rajmund_OL

Meldunek: Dec 2012
Postów: 19
Cytuj  
#4
03-01-2015, 12:44
Domyślnie

Witam ponownie wszystkich czytających ten post.
Miła informacja, jakaś aktualizacja media guide była, teraz działa lepiej i ma możliwość odświeżeń informacji.

Obecnie został tylko 1 problem, mianowicie sortowanie kanałów nie jest dostępne jeżeli wybrany kraj to Polska.

Może inżynierowie Toshiba naprawią to w następnej aktualizacji.

Na tę chwilę polecam ten tv, bynajmniej ja jestem zadowolony, oglądanie i granie w gry z kompa to czysta przyjemność. Dodam jeszcze że dźwięk z głośników tv jest rewelacyjny wcześniej każdy sprzęt miałem podpięty pod amplituner stereo plus sub, obecnie jest na tyle dobrze że przestałem z niego korzystać.

Ostatnio edytowane przez Rajmund_OL ; 03-01-2015 o 14:58
Odpowiedź z Cytatem
Rajmund_OL jest offline
Junior Member

Avatar Rajmund_OL

Meldunek: Dec 2012
Postów: 19
Cytuj  
#5
24-01-2015, 20:17
Domyślnie

No i było zbyt pięknie, pojawiła się aktualizacja systemu która w sumie nic nie wniosła a tylko spierdaczyła media guide.
Media guide czy też inaczej EPG przestało pokazywać program dla niektórych stacji i zniknął przycisk do aktualizacji.
Sortowanie kanałów dalej nie działa dla polski (lipa straszna).
Odpowiedź z Cytatem
Rajmund_OL jest offline
Junior Member

Avatar August68

Meldunek: Feb 2015
Postów: 3
Cytuj  
#6
14-02-2015, 20:33
Domyślnie

Witam. Dzisiaj nabyłem ten telewizor i obraz jest rewelacyjny.
Ale mam ten sam problem z sortowaniem kanałów - nie ma jak tego zrobić.
Pierwszy raz się spotykam z czymś takim w telewizorze!!!
Mam też inny problem. Mam kablówkę osiedlową, która nadaje sygnał cyfrowy (DTV) i analogowy (ATV). W czasie strojenia telewizor zapisuje wszystkie kanały (i DTV i ATV) ale potem nijak nie mogę znaleźć tych analogowych! W monitorze/telewizorze LG syna za 700 złotych mam tą możliwość a w supr nowoczesnym TV nie... Albo nie umiem znaleźć?
Odpowiedź z Cytatem
August68 jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Odpowiedz

Tagi
42l7453dg, dźwięk, kanały, problem, toshiba

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:03. Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin VBulletin Skin by ForumMonkeys.




Nowy na forum?

  • Regulamin
  • Zapomniałeś hasła?
  • Zarejestruj się.
  • Jak szukać treści.
  • Polityka prywatności
  • Reklama

  • Ciekawe artykuły

  • Czy Hz ma znaczenie?
  • Nie strać danych.
  • Robot co skosi trawnik
  • Zestawy użytkowników
  • Graj w 4K!

  • Testy otwarte

  • Panasonic ET5E test
  • Philips PFL 4007 test
  • Panasonic VT50 test
  • Sharp 70le835 test
  • Samsung ES7000 test
  • Panasonic DT50 test

  • Nasi Partnerzy

  • Cyfrowe atelier

  • Kontakt - hdtv.com.pl - Archiwum - Dyrektywa prywatności - Na górę