Strona główna Ostatnie testy Nasze Zestawy Kanały 4K Próbki HD Forum
Rejestracja Regulamin Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane


Wróć HDforum > Video > LCD > TCL > TCL C7026 (55 cali) prawdopodobnie brak wolnego RAM.
Odpowiedz

Junior Member

Avatar adams.archos

Meldunek: Jul 2018
Postów: 8
Cytuj  
#1
14-07-2018, 00:58
Domyślnie TCL C7026 (55 cali) prawdopodobnie brak wolnego RAM.

Cześć wszystkim. Mam problem z przycinkami w Netflix. Nie są duże ale co 30 sekund mrozi obraz na 1 sekundę, głos idzie dalej ( gubi kilka klatek). W poszukiwaniach problemu :
- wygrałem najnowszy (chyba) Soft 373 z pendrive,
- zainstalowałem aide64 i tu sprawdziłem ilość ram pozostałą (wolną) ok 340 MB.
Przy takiej ilości wolnego ramu ( po kilku godzinach używania tv) Netflix czasami gubi klatki. Zaraz po uruchomieniu tv pozostaje ok1 GB wolnego ramu i wtedy jest wszystko ok.
Wniosek jaki wyciągam jest taki,że android tv ver. 7 nie radzi sobie z zarządzaniem RAM.
I tu dochodzę do mojego pytania: jaki program może co określony czas zwalniać ram w tym tv.
Oczywiście mogą to być całkowicie nietrafione wnioski ,więc proszę o wszystkie sugestie.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedź z Cytatem
adams.archos jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 
Sklep audiovideo.com.pl

Avatar kiki

Meldunek: Mar 2005
Postów: 90,863
Cytuj  
#2
14-07-2018, 01:12
Domyślnie

Napisz na PW dostaniesz kontakt do kolegi.
Odpowiedź z Cytatem
kiki jest offline
Junior Member

Avatar adams.archos

Meldunek: Jul 2018
Postów: 8
Cytuj  
#3
14-07-2018, 13:49
Domyślnie

Dzięki za kontakt. Odezwę się w przyszłym tygodniu i zdam relacje.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedź z Cytatem
adams.archos jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Junior Member

Avatar adams.archos

Meldunek: Jul 2018
Postów: 8
Cytuj  
#4
23-07-2018, 13:27
Domyślnie

Narazie, w oczekiwaniu na jakąś inną podpowiedź, w opcjach programisty ( android) zaznaczyłem aby zamykał porzucone przez użytkownika programy. Zastanawiam się czy jeszcze nie ograniczyć ilości jednocześnie używanych programów. Z tym ,że nie wiem czy w tym wypadku nie zamknie się również jakiś potrzebny program np: launcher.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedź z Cytatem
adams.archos jest offline
Sklep audiovideo.com.pl

Avatar kiki

Meldunek: Mar 2005
Postów: 90,863
Cytuj  
#5
23-07-2018, 13:29
Domyślnie

Napisz proszę do Marka, on Ci pomoże.
Odpowiedź z Cytatem
kiki jest offline
Junior Member

Avatar adams.archos

Meldunek: Jul 2018
Postów: 8
Cytuj  
#6
23-07-2018, 17:51
Domyślnie

Z Markiem już rozmawiałem dwa razy i umówiliśmy się jeszcze raz na koniec tego tygodnia. Może coś poradzi. A tym czasem szukam dam rozwiązania.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedź z Cytatem
adams.archos jest offline
Senior Member

Avatar firefl

Meldunek: May 2013
Postów: 181
Cytuj  
#7
23-07-2018, 18:25
Domyślnie

Jak zawsze mam problem by zrozumieć obsesję wolnego (nieużywanego) RAM.
Po to jest RAM by używać! pamięć niewykorzystana, to pamięć zmarnowana

Cytat z wyjaśnień z komputerswiat:
Android, gdy ma do swojej dyspozycji więcej pamięci, będzie próbował wykorzystać ją w jakiś sensowny sposób. Najpierw stara się w niej znaleźć miejsce dla dodatkowych, rzadziej używanych procesów systemowych. Potem zaczyna ładować do niej dane wykorzystywane przez procesy aplikacji wykonujących jakąś pracę w tle (Facebook, komunikatory i tak dalej). Jeśli system widzi, że wszystkie procesy i programy zajęły już tyle pamięci, ile chciały, a wolnego RAM-u i tak jest dużo, to zaczyna sobie tworzyć pamięć podręczną ostatnio wykorzystywanych aplikacji i trzyma w niej elementy, które mogą, ale niekoniecznie muszą, stać się kiedyś przydatne. Zgodnie z dewizą, że pamięć niewykorzystana, to pamięć zmarnowana. A wszystko po to, aby działał szybciej i był bardziej energooszczędny
Odpowiedź z Cytatem
firefl jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:15. Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin VBulletin Skin by ForumMonkeys.




Nowy na forum?

  • Regulamin
  • Zapomniałeś hasła?
  • Zarejestruj się.
  • Jak szukać treści.
  • Polityka prywatności
  • Reklama

  • Ciekawe artykuły

  • Czy Hz ma znaczenie?
  • Nie strać danych.
  • Robot co skosi trawnik
  • Zestawy użytkowników
  • Graj w 4K!

  • Testy otwarte

  • Panasonic ET5E test
  • Philips PFL 4007 test
  • Panasonic VT50 test
  • Sharp 70le835 test
  • Samsung ES7000 test
  • Panasonic DT50 test

  • Nasi Partnerzy

  • Cyfrowe atelier

  • Kontakt - hdtv.com.pl - Archiwum - Dyrektywa prywatności - Na górę