Cytat:
|
Napisał ortax360 Witam
Niestety ale muszę cię zmartwic TV JVC 32PH40 nie jest HD READY!!nie ma obsłogi trybu hdtv 720p (progress) ma za to 1080i przez component (analpgowy standart) ale nie jest to prawdziwy sygnał HD. |
Z moich poszukiwan wynika jasno, ze 1080i jest jest jednym ze standardow HDTV. Moze nie najlepszy, ale jest
Cytat:
Sam przymiezam sie zmienic tv (THOMSON 32WB642) NA LCD PANASONICA LUB JVC ,SHarp .Wysyłałem maile do jvc EUROPE ,thomson i panasonic JAKIE TV CRT MAIĄ 720P i otrzymałem taką odpowiedz :
Thomson 32wb642 (mail thomson france)
480p -> ok
720p -> ok
1080i ->no
in PAL and NTSC
|
Czyli wlasciwie tylko ten model obsluguje 720p
Cytat:
wez pod uwage ze tak naprawde najlepszy sygnal hdtv uzyskamy przez hdmi lub dvi (playstation 3 ma az dwa wyjscia hdmi a xbox 360 uniwersalne cyfrowo /analogowe wyjscie hdmi lub component
Szkoda twioei kasy lepiei kup dobre LCD JVC,PANASONIC.
|
Xbox360 na dzien dobry nie bedzie oferowal zadnego cyfrowego wyjscia. Microsoft stwierdzil, ze do HDTV HDMI nie jest konieczne. HDMI zostanie udostepnione wtedy, gdy rynek dojrzeje.
Ja wiem, ze najprostrzym rozwiazaniem bylby zakup dobrego LCD. Tyle ze dobre LCD = drogie LCD i dlatego musze kombinowac. Jestem w stanie kupic albo tanie LCD (typu Samsung LE32R51B) albo kupic telewizor CRT z wyzszej polki. Powoli zaczynam sie bardziej przekonywac do CRT z 1080i niz taniego LCD z 720p. Mimo wszystko skok jakosciowy bylby kolosalny w porownaniu do tradycyjnych telewizorow CRT, no i nie cierpialbym z powodow niektorych wad LCD. Ech, ciezki wybor - sam juz nie wiem.
Cytat:
A tak na marginesie mam xboxa podłaczonego do thomsona 32wb642 przez kabel component smiga w 720p np NINJA GAIDEN ale jest to raczeu symulacja 720p niz pełny sygnał.
pozdrawiam
|
Domyslam sie, ze symulacja - w koncu Ninja Gaiden smiga najwyzej w 480p