Strona główna Ostatnie testy Nasze Zestawy Kanały 4K Próbki HD Forum
Rejestracja Regulamin Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane


Wróć HDforum > Video > LCD > Samsung > Samsung TV model D6500
Odpowiedz

Junior Member

Avatar mefihl

Meldunek: Sep 2011
Postów: 15
Cytuj  
#687
28-09-2011, 19:30
Domyślnie

Mam pytanie do posiadaczy tego modelu TV. Czy TV po odpalaniu filmu MKV z kodekiem np. Ac3, połączony przez HDMI z kanałem zwrotnym, przekazuje poprawnie dzwięk 5.1 do amplitunera? Czy są problemy i puszcza tylko 2.0? Ktoś z użytkowników miał wogule problem przy odtwarzaniu dźwięku 5.1 przy jakimś filmie odpalanym z USB?

Dzięki za jakieś informację.
Odpowiedź z Cytatem
mefihl jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 
Senior Member

Avatar panorafix

Meldunek: Jul 2008
Postów: 151
Skąd: Sin City

Cytuj  
#688
28-09-2011, 19:40
Domyślnie

W starym samsungu serii A miałem połączenie czinczami tv z wieżą i odtwarzał dźwięk niezależnie z jakiego źródła podłączonego do tv przez głośniki.Teraz mam D6500 i chciałem zrobić podobnie lecz żadne z wyjść czinczowych nie daje sygnału na wieżę.Czyli rozumiem,że takie podłączenie nie jest możliwe.Mam czincze spięte z dekoderem n i blue ray ale to mnie denerwuje bo muszę za każdym razem pilnować co mam wyłączyć.Czesto odtwarzam z dysku zewnętrznego i tam brak opcji podpięcia przez czincze.Czyli rozumiem,że tylko kablem optycznym przez jakieś kino domowe załatwiło by sprawę?
Odpowiedź z Cytatem
panorafix jest offline
Junior Member

Avatar gebe14

Meldunek: Aug 2011
Postów: 20
Cytuj  
#689
28-09-2011, 19:49
Domyślnie

panowie,jaki problem...poprostu moution plusto robi,jak jest obras statyczny to jest ok, ajak jedzie np samochód to kola szatrpia, ustawcie sobie pod siebie mp i tyle...mi to po czasie nie przeszkadza, wole ostry obraz wiec mam na maxa czyli standard, daj sobie ostry i bedzie ok
Odpowiedź z Cytatem
gebe14 jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

tdx
Wspiera forum

Avatar tdx

Meldunek: Dec 2008
Postów: 10,285
Skąd: Rzeszów B4

Cytuj  
#690
28-09-2011, 19:52
Domyślnie

Cytat:
Napisał panorafix Zobacz post
W starym samsungu serii A miałem połączenie czinczami tv z wieżą i odtwarzał dźwięk niezależnie z jakiego źródła podłączonego do tv przez głośniki.Teraz mam D6500 i chciałem zrobić podobnie lecz żadne z wyjść czinczowych nie daje sygnału na wieżę.Czyli rozumiem,że takie podłączenie nie jest możliwe.Mam czincze spięte z dekoderem n i blue ray ale to mnie denerwuje bo muszę za każdym razem pilnować co mam wyłączyć.Czesto odtwarzam z dysku zewnętrznego i tam brak opcji podpięcia przez czincze.Czyli rozumiem,że tylko kablem optycznym przez jakieś kino domowe załatwiło by sprawę?
Niestety tylko optyk - albo stety bo to w tym momencie DD lub DTS to podstawa.
Odpowiedź z Cytatem
tdx jest offline
Junior Member

Avatar marekwinski

Meldunek: Jul 2011
Postów: 13
Cytuj  
#691
28-09-2011, 20:12
Domyślnie

Cytat:
Napisał mefihl Zobacz post
Mam pytanie do posiadaczy tego modelu TV. Czy TV po odpalaniu filmu MKV z kodekiem np. Ac3, połączony przez HDMI z kanałem zwrotnym, przekazuje poprawnie dzwięk 5.1 do amplitunera? Czy są problemy i puszcza tylko 2.0? Ktoś z użytkowników miał wogule problem przy odtwarzaniu dźwięku 5.1 przy jakimś filmie odpalanym z USB?

Dzięki za jakieś informację.

ja mam tak podlaczone, oczywiscie przekazuje dzwiek przestrzenny przez hdmi do amitunera, pod warunkiem ze ami tez obsluguje hdmi 1.4 i ACR. Jedyna niedogodnością jaka zauważyłem jest to ze jezeli film jest DD to w menu dzwieku TV trzeba przestawic na DD, a jak DTS to trzeba przestawic na DTS. Poprostu TV sam nie przestawia niewiedziac dlaczego i trzeba to robic recznie zaleznie od tego jaki system dzwieku jest w danym filmie. Pozatym wszystko smiga idealnie.
Odpowiedź z Cytatem
marekwinski jest offline
Senior Member

Avatar Grzegorz82

Meldunek: Dec 2008
Postów: 160
Cytuj  
#692
28-09-2011, 21:09
Domyślnie

Mam podłączony dysk Samsung M2 Portable 3.0 do TV (USB1, 2 czy 3 to samo się dzieje) i telewizor nie widzi dysku. Jak chce go sformatować pokazuje mi ze dysk ma pojemność 0/0KB. Po próbie sformatowania wyskakuje komunikat ze "Formatowanie nieudane. Sprawdź urządzenie i spróbuj ponownie".
Co muszę zrobić aby móc go używać ?
Odpowiedź z Cytatem
Grzegorz82 jest offline
tdx
Wspiera forum

Avatar tdx

Meldunek: Dec 2008
Postów: 10,285
Skąd: Rzeszów B4

Cytuj  
#693
28-09-2011, 21:10
Domyślnie

Grzegorz82 A winda go normalnie widzi?
Odpowiedź z Cytatem
tdx jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:19. Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin VBulletin Skin by ForumMonkeys.




Nowy na forum?

  • Regulamin
  • Zapomniałeś hasła?
  • Zarejestruj się.
  • Jak szukać treści.
  • Polityka prywatności
  • Reklama

  • Ciekawe artykuły

  • Czy Hz ma znaczenie?
  • Nie strać danych.
  • Robot co skosi trawnik
  • Zestawy użytkowników
  • Graj w 4K!

  • Testy otwarte

  • Panasonic ET5E test
  • Philips PFL 4007 test
  • Panasonic VT50 test
  • Sharp 70le835 test
  • Samsung ES7000 test
  • Panasonic DT50 test

  • Nasi Partnerzy

  • Cyfrowe atelier

  • Kontakt - hdtv.com.pl - Archiwum - Dyrektywa prywatności - Na górę