Strona główna Ostatnie testy Nasze Zestawy Kanały 4K Próbki HD Forum
Rejestracja Regulamin Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane


Wróć HDforum > Video > LCD > Samsung > Samsung TV model D6500
Odpowiedz

Senior Member

Avatar Kolina

Meldunek: Feb 2008
Postów: 165
Skąd: Gdańsk

Cytuj  
#351
20-08-2011, 23:30
Domyślnie

U to nieciekawie z tym odtwarzaniem z dysku twardego - moze inni wlasciciele tego modelu wypowiedza sie w tym temacie a w szczegolnosci TDX. Mialem w nadchodzacym tygodniu kupic ten TV ale jezeli wieksza ilosc jego wlascicieli ma ten problem to z niego zrezygnuje (jak wynika zpostow juz 2 wlascicieli ma ten problem). Sam mam w tej chwili 32D5500, kilka penow od 2 GB do 16 GB oraz dysk 2,5 calowy LG HXD5U50GLR 500 GB i na tym TV na zadnej z tych pamieci nie mialem wyjscia z filmu do spisu plikow a obejrzalem ich juz cala mase (zarowno HD jak i zwyklych divxow). Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
Kolina jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 
tdx
Wspiera forum

Avatar tdx

Meldunek: Dec 2008
Postów: 10,285
Skąd: Rzeszów B4

Cytuj  
#352
20-08-2011, 23:59
Domyślnie

Mam 3 dyski w tym momencie wszystkie 2,5" usb po kolei toshiba 500GB samsung 650GB i seagate 1,5TB i wszystko chodzi jak należy:
filmy w większości mkv ~4GB dochodzące do 14 GB ewenement to Blade Runner 25GB i wszystko chodzi.
Pozostałe to mp4 alb avi ale postawiłem na HD i tu problemu jakiegokolwiek z przerywaniem wyświetlanego filmu nie miałem
Odpowiedź z Cytatem
tdx jest offline
Member

Avatar jigaman

Meldunek: Jan 2011
Postów: 41
Cytuj  
#353
21-08-2011, 00:09
Domyślnie

Cytat:
Napisał panorafix Zobacz post
Czemu jak chcę odtworzyć jakiś film z dysku zewnętrznego to mam co chwilę komunikat ładowanie.I leci kawałek i ładowanie.Z internetu mam podobnie tylko buforowanie,ale to pewnie kwestia słabego netu choć mam 8Mb a wieczorem 16.Czy do tego musi być jakiś specjalny dysk?
moze zacznę tak, sam zauwazylem ze jest cos nie tak z tym buforowaniem, ale konkretnie:
1. Nigdy nie zdażyło mi sie buforowanie (wyswietla sie wtedy napis "ładowanie") na dysku przenosnym USB 2,5 i na pendrive. Polecam podlaczyc pod inny slot USB w TV (lub inny kabel) i zobaczyc czy cos sie zmieni - raz podlaczylem dysk w inny slot i mialem dziwny efekt jakby wlączania i wylacznia dysku (nie szlo niczego odpalic).

2. Buforowanie na wi-fi pojawiło mi sie w kilku przypadkach:
- przy duzych (wysokiej jakosci) plikach i małej predkosci łącza 2mbit -np. 3d dema ze smart huba. - wiadomo siła wyższa, ale jak podlaczylem net 10mbit wszystko smiga bez bufora.
- przy ogladaniu z kompa plików filmikow z kamerki GoproHD (duzy bitrate) szczegóły:
Format : MPEG-4
Format profile : JVT
Codec ID : avc1
File size : 42.4 MiB
Duration : 23s 23ms
Overall bit rate : 15.4 Mbps

Bardzo systematycznie pojawiania sie "ładawanie" (ok 2-3 sek) co jakies 20 sek - wiec lipa. Podczas ogladania tych filmików z dysku przenosnego nie ma problemów. Nie jest to chyba jakis kosmos do obsluzenia przez tv.
Tego juz nie rozumiem za bardzo, mam router Netgeara wgr614v7 (raczej niska półka cenowa) i mimo wszystko powinno to jakosc isc bez skoków. Router stoi ok 4 m w lini prostej od TV, nie ma zadnych przeszkód po drodze. Ostatnio zauważyłem ze buforuje (ok 2-3 sek) tez podczas puszczania filmów ok 3gb przez Allsher'a (v 2.1), ale nie pojawia sie to zawsze i np czesciej na poczatku filmu.
Ktos ma podobnie? Może wymiana routera ?
Odpowiedź z Cytatem
jigaman jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Senior Member

Avatar panorafix

Meldunek: Jul 2008
Postów: 151
Skąd: Sin City

Cytuj  
#354
21-08-2011, 00:43
Domyślnie

na Polskiej stronie ostatnim softem jest 1012.2 z 22 Jun, 2011,a na amerykańskiej (ver.1017.1) z 2011-08-03 czyli w miare świeży.Czy coś się stanie przy próbie wgrania softu z us?Czy TV go nie przyjmie?A jak przyjmie to czy może mu zaszkodzić.
Odpowiedź z Cytatem
panorafix jest offline
Junior Member

Avatar pawlos82

Meldunek: Feb 2009
Postów: 29
Cytuj  
#355
21-08-2011, 02:04
Domyślnie

Jak to jest z tym softem odnośnie aktualizacji? Jak daję online to nic nie wykrywa, a na stronie jest nowsza od mojej 12. Zastanawiam się czy instalować ją z pendrive'a czy czekać aż sam sobie ją ściągnie.
Jeśli chodzi o odtwarzanie filmów z dysku 2.5" to nie mam problemów. Ostatnio oglądałem avatara 11,6GB i nie było problemu. Trzeba pamiętać, że do dysku jest przeznaczony tylko jeden port!!!!!!!!. Dla sprawdzenia puściłem też tego avatara po wifi przy protokole g i też poszło bez problemów.
Odpowiedź z Cytatem
pawlos82 jest offline
Senior Member

Avatar panorafix

Meldunek: Jul 2008
Postów: 151
Skąd: Sin City

Cytuj  
#356
21-08-2011, 07:27
Domyślnie

Cytat:
Napisał pawlos82 Zobacz post
Jak to jest z tym softem odnośnie aktualizacji? Jak daję online to nic nie wykrywa, a na stronie jest nowsza od mojej 12. Zastanawiam się czy instalować ją z pendrive'a czy czekać aż sam sobie ją ściągnie.
Jeśli chodzi o odtwarzanie filmów z dysku 2.5" to nie mam problemów. Ostatnio oglądałem avatara 11,6GB i nie było problemu. Trzeba pamiętać, że do dysku jest przeznaczony tylko jeden port!!!!!!!!. Dla sprawdzenia puściłem też tego avatara po wifi przy protokole g i też poszło bez problemów.
Dla spokoju nie aktualizuj,ja to zrobiłem i mam problemy z USB,nie wiem jak było na poprzednim sofcie bo nie sprawdzałem,ale to może być wina po stronie softu.
Odpowiedź z Cytatem
panorafix jest offline
Senior Member

Avatar lemon 1971

Meldunek: Dec 2010
Postów: 101
Skąd: CHORZOW

Cytuj  
#357
21-08-2011, 12:54
Domyślnie

Cytat:
Napisał panorafix Zobacz post
na Polskiej stronie ostatnim softem jest 1012.2 z 22 Jun, 2011,a na amerykańskiej (ver.1017.1) z 2011-08-03 czyli w miare świeży.Czy coś się stanie przy próbie wgrania softu z us?Czy TV go nie przyjmie?A jak przyjmie to czy może mu zaszkodzić.
czesc ,mam 55 d 6500 , mam soft 1011 ,powiedzcie mi dlaczego nie pobiera mi nowszego softu jak piszesz jest nowy 1012-- wyskakuje mi komunikat ze nie ma najnowszej aktualizacji--chyba sie mylisz ze jest nowszy soft---moge sie mylis moze kazdy model ma inny soft
Odpowiedź z Cytatem
lemon 1971 jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:45. Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin VBulletin Skin by ForumMonkeys.




Nowy na forum?

  • Regulamin
  • Zapomniałeś hasła?
  • Zarejestruj się.
  • Jak szukać treści.
  • Polityka prywatności
  • Reklama

  • Ciekawe artykuły

  • Czy Hz ma znaczenie?
  • Nie strać danych.
  • Robot co skosi trawnik
  • Zestawy użytkowników
  • Graj w 4K!

  • Testy otwarte

  • Panasonic ET5E test
  • Philips PFL 4007 test
  • Panasonic VT50 test
  • Sharp 70le835 test
  • Samsung ES7000 test
  • Panasonic DT50 test

  • Nasi Partnerzy

  • Cyfrowe atelier

  • Kontakt - hdtv.com.pl - Archiwum - Dyrektywa prywatności - Na górę