HDforum

HDforum (http://www.hdtv.com.pl/forum/index.php)
-   Samsung (http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung-f52.html)
-   -   Samsung TV model D6500 (http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/67434-samsung-tv-model-d6500.html)

zuzux 22-08-2012 10:43

Cytat:

Napisał zuzux (Post 812893)
mam pytanko, posiadam 32d6500 i czy ktoś wie jakie zmiany wnosi najnowszy firmware 1021? bardzo prosze o odpowiedź. mam zainstalowany 1018 i nie wiem czy jest sens aktualizacji a nigdzie na necie nie widze listy zmian. z góry dzięki za odpowiedź ;)

napisalem mejla do samsunga i oto jaką odpowiedź otrzymałem:

"Szanowny Kliencie
W imieniu firmy Samsung, serdecznie dziękujemy za kontakt.
W odpowiedzi na zgłoszenie pragniemy poinformować:

Nowy firmware stabilizuje pracę telewizora oraz poprawia drobne błędy oprogramowania. Producent natomiast nie podaje pełnej specyfikacji zmian zamieszczonych w nowym oprogramowaniu.

Z chęcią udzielimy odpowiedzi na ewentualne następne pytania."

Czyli dalej nic nie wiadomo jakie konkretne rzeczy poprawili...

Bezelex 23-08-2012 23:12

Cytat:

Napisał zonek (Post 811882)
Mam tą obudowę i współpracuje z UE40D6500 ale jakość jej wykonania jest tragiczna, ogólnie tania chińszczyzna. Nie polecam.

Wlasnie kupilem tego chinczyka i podzialal jeden dzien :( zasilacz padl i czekam na drugi :(

Markus1 24-08-2012 19:47

Cytat:

Napisał Traper2000 (Post 813266)
I tu jest pewien problem... Mam TV 46D6500 i kino Samsunga E5550 (oba urządzenia Anynet) oraz dla pewności dobre kable HDMIv1.4. Wszystko połączone i poustawiane jak trzeba i niestety, nie ma możliwości automatycznego włączania kina przy starcie TV, działa tylko automatyczne wyłączanie (to też potwierdziło wsparcie Samsunga). Z ciekawości sprawdziłem z Amplitunerem ONKYO 309 i tu sprzęt potrafił się załączyć.
Trochę to śmieszne... dwa nowe urządzenia tej samej firmy, zgodne z Anynet i taki babol.
Dlatego też pytałem o menu serwisowe z nadzieją, że tam coś mogę ustawić.

U mnie jest dokładnie odwrotny efekt tylko na moim odtwarzaczu bluray. Mogę włączyć ale wyłączyć już się nie da.

lemon 1971 26-08-2012 08:52

Cytat:

Napisał cezary1020 (Post 809837)
Plik z firmware wrzuć na pendriva i dopiero wtedy wypakuj.Miałem podobny problem.Jeśli pobrany plik znajdował się na PC i wypakowałem na pena,to instalka nie weszła.

zapomniales dodac ze potem aby rozpakowac pliki na telewizorze trzeba wejsc w menu telewizora w zakladke aktualizacja systemu ,rodzaj USB, :smile:

cezary1020 26-08-2012 12:31

Cytat:

Napisał lemon 1971 (Post 814493)
zapomniales dodac ze potem aby rozpakowac pliki na telewizorze trzeba wejsc w menu telewizora w zakladke aktualizacja systemu ,rodzaj USB, :smile:

To było chyba oczywiste :lol:

Slimak84 28-08-2012 17:20

Nasz tv a dysk Platinum 750 GB
 
Może ktoś przerabiał podobny temat: zakupiłem dysk Platinum 750 GB. Po każdym włączeniu tv staje się on widoczny dopiero po około 15 minutach. Tak jakby musiał zostać zaczytany. Czy spotkaliście się z takim problemem?

Dodatkowo nie mogę poradzić sobie z podziałem dysku na dwie części: pod PC i TV. Po zrobieniu dwóch partycji na kompie i podłączeniu pod TV cały dysk został sformatowany pod TV. Czy macie na to jakąś radę?

Madas 28-08-2012 18:47

bardzo dziwna sprawa mój odpala po kilkunastu sekundach

co do partycji to powinien tylko jedną partycję przeznaczyć pod TV u mnie tak jest mam na 3 podzieloną i jedna służy do nagrywania


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:51.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin
Copyright hdtv.com.pl