marcinbb | 28-10-2011 12:31 | Cytat:
Napisał trup
(Post 701521)
Grubość TV a także odległość od ściany jak najbardziej uzasadniona gdy ma być podobny do obrazu. (...) Zawsze można na stałe podłączyć krótki przedłużacz USB i schować go za TV, wtedy dostęp będzie szybki, bez ściągania ze ściany ;). | Obraz powiesił bym odrobinę wyżej;) ale jeśli już zeszliśmy na delikatny OT pozwolę sobie zapytać co postawiliście pod TV wszelkiego rodzaju dostępne szafki są strasznie głębokie około 50 cm. Ja potrzebuję cokolwiek głębokości 30-35 cm aby schować dekoder TV, wzmacniacz, i aby zostało trochę miejsca na jeszcze kilka pierdół.
Co do przedłużacza USB jasne że można go zastosować jednak jeśli ktoś posiada większego pena około 16 Gb... ja niestety mam takiego 3,5 calowego 500Gb który strasznie mnie irytuje po włączeniu TV zawsze musi startować i po jakimś czasie się wyłącza. Do TV zawczasu przeprowadziłem kabel eth a dysk chce podpiąć do routera. Tylko nasuwa się jedno pytanie czy złącza UBB zastosowane w routerach pociągną HullHD czy to w wersji 2D czy 3D, po wifi raczej nie ma co próbować (ściany). Router do TP Link 1043"cośtam" z zainstalowanym OpenWRT.\ Cytat:
Napisał mietka
(Post 701534)
Plątaninę kabli rozwiązałem za pomocą korytka innej możliwości nie miałem.Podłączenia usb wyprowadziłem koło sprzętu stojącego pod TV(mimo,że mam dostęp do tyłu tv) | Ja postawiłem na estetykę w blokowiskach z lat 80 stosowano płyty Żerańskie które mają poste otwory w środku średnicy około 20cm. Więc tam puściłem wszelkie kable teraz przeciąganie kolejnych to same problemy na zasadzie nitki z odważnikiem przywiązać na dole kabel i ciągać w górę - ale za każdym razem trzeba ściągać TV se ściany i odłączać kable:/ Niestety coś za coś. |