Strona główna Ostatnie testy Nasze Zestawy Kanały 4K Próbki HD Forum
Rejestracja Regulamin Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane

najciekawsza prezentacja na avs 2017

Wróć HDforum > Video > Plazmy > Samsung > PS42Q91H problem
Odpowiedz

Junior Member

Avatar STax

Meldunek: Jul 2008
Postów: 11
Cytuj  
#1
16-07-2008, 12:39
Domyślnie PS42C91H problem

Witam.
Otóż mam taki problem, że chciałem podłączyć komputer do tego tv ale niestety wydaje się to być niewykonalne... Próbowałem takich konfiguracji:
1. kombinacja s-video przechodzące w chinch a na końcu euro włożone w "złącze2" ale tv nie widzi komputera ani komputer tv.
2. Sam kabel s-video od komputera do złącza "AV" na boku tv. Komputer widzi telewizor, ale telewizor komputer już nie.
3. Ta sama sytuacja przy podłączeniu za pomocą kabla VGA do złącza "PC"

Poczytałem instrukcję i wychodzi na to, że tv ma jakieś problemy z wejściami innymi niż antenowe, "złącze1" i "złącze2", ponieważ w menu "źródło (source) tylko te 3 są aktywne (białe napisy) a pozostałe, w tym AV i PC nieaktywne i szare, nawet przy podłączonym komputerze.

Czy ktoś wie dlaczego tak jest i jak to naprawić? TV ma niecały miesiąc.
Mam nadzieję, że nie zamotałem zbytnio moim opisem.
Będę bardzo wdzięczny za szybką pomoc.

Aha, jeszcze jedno - to raczej nie wina komputera, bo próbowałem na 2 różnych, poza tym martwią mnie głównie te nieaktywne wejscia...

Ostatnio edytowane przez STax ; 16-07-2008 o 15:09
Odpowiedź z Cytatem
STax jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 
Junior Member

Avatar chico99

Meldunek: Feb 2008
Postów: 17
Cytuj  
#2
16-07-2008, 17:09
Domyślnie

najlepiej połącz tv z kompem po vga, wcześniej oczywiście ustaw rozdzielczość karty graficznej na taką jaką obsługuje ten tv.
Odpowiedź z Cytatem
chico99 jest offline
Junior Member

Avatar STax

Meldunek: Jul 2008
Postów: 11
Cytuj  
#3
17-07-2008, 09:46
Domyślnie

Próbowałem już takiego połączenia i nic :/

Problem w tym, że w menu "wybierz źródło" mogę wybierać tylko pomiędzy "TV", "źródło 1" i "źródło 2", pozostałe opcje są nieaktywne. CO dziwniejsze, zauważyłem, że w innych menu też jest kilka opcji nieaktywnych, np "odcień" w menu obrazu itd.
Czy wy też tak macie?
Odpowiedź z Cytatem
STax jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Junior Member

Avatar chico99

Meldunek: Feb 2008
Postów: 17
Cytuj  
#4
17-07-2008, 11:22
Domyślnie

opcja może być nieaktywna jak tv nie wykrywa urządzenia na wejściu (nic nie jest podłączone), w tym przypadku wejście pc sygnał vga. nawet jak jest zła rozdzielczość to wejście musi być aktywne. sprawdź jeszcze przewód, jeśli jest ok to raczej jest coś nie tak z tv.
Odpowiedź z Cytatem
chico99 jest offline
Junior Member

Avatar STax

Meldunek: Jul 2008
Postów: 11
Cytuj  
#5
17-07-2008, 12:19
Domyślnie

To chyba jednak coś z wejściami w TV bo np do złącza 2 (euro) nie mam nic podłączone, a mogę je wybrać, natomiast, pc, av, hdmi, s-video itd nie bo są nieaktywne.
No i zastanawia mnie to, że wogóle w innych menu są niektóre opcje nieaktywne
Odpowiedź z Cytatem
STax jest offline
gsh
Junior Member

Avatar gsh

Meldunek: Jun 2008
Postów: 18
Cytuj  
#6
17-07-2008, 12:57
Domyślnie

A nie próbowałeś może podłączać komputera z TV przy włączonych urządzeniach? Ja w taki sposób uszkodziłem wejście w sprzęcie audio ( przemieniałem przewody przy włączonym sprzęcie ). Mam nauczkę i teraz zawsze przy tego typu sytuacjach wyłączam sprzęt. Całkiem możliwe że mogłeś uszkodzić wejście w TV, a jeżeli sam do tego doprowadziłeś to nie wiem czy uznają ci to w gwarancji...
Odpowiedź z Cytatem
gsh jest offline
Junior Member

Avatar STax

Meldunek: Jul 2008
Postów: 11
Cytuj  
#7
17-07-2008, 13:00
Domyślnie

Nie, przy wyłączonych.
Ale odpowiedzcie mi na jedno pytanie, to mi wiele wyjaśni. Mianowicie - jeśli nie macie absolutnie NIC do TV podłączone, żadnego kabla, nawet antenowego (no poza prądem oczywiście) to jakie źródła są do wyboru w menu "wybierz źródło"? Tzn jakie są na biało zaznaczone a jakie na szaro?


Sprawdziłem jeszcze raz podłaczenie przez s-video i okazuje się, że wtedy moge wybrać to wejście jako źródło obrazu, z tym, że laptop nie zauważa nadal TV, ale to chyba wina kart graf. Spróbuję podłączyć stacjonarny i zobaczę co wtedy.

Ostatnio edytowane przez STax ; 17-07-2008 o 13:12
Odpowiedź z Cytatem
STax jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:50. Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin VBulletin Skin by ForumMonkeys.




Nowy na forum?

  • Regulamin
  • Zapomniałeś hasła?
  • Zarejestruj się.
  • Jak szukać treści.
  • Polityka prywatności
  • Reklama

  • Ciekawe artykuły

  • Czy Hz ma znaczenie?
  • Nie strać danych.
  • Robot co skosi trawnik
  • Zestawy użytkowników
  • Graj w 4K!

  • Testy otwarte

  • Panasonic ET5E test
  • Philips PFL 4007 test
  • Panasonic VT50 test
  • Sharp 70le835 test
  • Samsung ES7000 test
  • Panasonic DT50 test

  • Nasi Partnerzy

  • Digital atelier

  • Kontakt - hdtv.com.pl - Archiwum - Dyrektywa prywatności - Na górę