Strona główna Ostatnie testy Nasze Zestawy Kanały 4K Próbki HD Forum
Rejestracja Regulamin Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane


Wróć HDforum > Video > LCD > Samsung > Samsung Qled TV ze strukturą oka ćmy - czyli innowacje i oskarowe rozwiązania. Pierwsze nagrody Big Deal - dla Qled TV.
Odpowiedz

Senior Member

Avatar ARKOT

Meldunek: Jul 2015
Postów: 158
Cytuj  
#8
06-06-2017, 19:56
Domyślnie

Cytat:
Napisał andrju75 Zobacz post
Rozumiem , że model Q7F posiada wbudowany wzmacniacz sygnału telewizyjnego .I nie będę miał problemów z kartą telewizyjną UPC tzwn.MediaModuł CI+ , jak spora liczba użytkowników z Samsungiem serii KS ???Tam podobno tuner wbudowany jest bez wzmacniacza i przez to jest problem z siłą sygnału telewizyjnego.Pytam bo telewizor będzie głównie użytkowany do oglądania telewizji cyfrowej.
Tez jestem tym zainteresowany. W Panasonicu CX750 działa idealnie. Napisałem e-mail do UPC ale jedyne co wiem to to, ze Samsung nie jest na liście kompatybilnych urządzeń. Czekam na oficjalna odpowiedz szczegółowa. Jak chodzi moduł sprawdzę za miesiąc i napisze. Gdyby ktoś już wiedział jak to będę wdzięczny o publikacje spostrzeżeń. Miejsce na moduł jest teraz w zewnętrznym HUB. może to coś zmieniło?
Odpowiedź z Cytatem
ARKOT jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 
Senior Member

Avatar Markus1

Meldunek: May 2007
Postów: 113
Skąd: Skawina

Cytuj  
#9
27-06-2017, 14:01
Domyślnie

Mam tegorocznego qleda 49" i z modułem UPC działa bez problemu. Tyle tylko, że nie ma możliwości przeskanowania wszystkich kanałów i ustawienia po swojemu. Wtedy tracimy widok aktualnego programu w epg. Z kolei jeśli przeskanujemy wg operatora upc, to jest widok programu w epg ale jesteśmy skazani na numerację operatora i listę "ulubionych". Osobiście za tym nie przepadam ale cóż robić...

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka
Odpowiedź z Cytatem
Markus1 jest online
Senior Member

Avatar ARKOT

Meldunek: Jul 2015
Postów: 158
Cytuj  
#10
28-06-2017, 09:58
Domyślnie

Cytat:
Napisał Markus1 Zobacz post
Mam tegorocznego qleda 49" i z modułem UPC działa bez problemu. Tyle tylko, że nie ma możliwości przeskanowania wszystkich kanałów i ustawienia po swojemu. Wtedy tracimy widok aktualnego programu w epg. Z kolei jeśli przeskanujemy wg operatora upc, to jest widok programu w epg ale jesteśmy skazani na numerację operatora i listę "ulubionych". Osobiście za tym nie przepadam ale cóż robić...

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka
A to dziwne, bo mnie odpisali, ze modul CI nie jest na razie kompatybilny z QLEDami
Odpowiedź z Cytatem
ARKOT jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Senior Member

Avatar Markus1

Meldunek: May 2007
Postów: 113
Skąd: Skawina

Cytuj  
#11
29-06-2017, 10:07
Domyślnie

No to dziwne. U mnie działa. Z resztą w opcjach strojenia kanałów cyfrowych kablowych jest wybór UPC.

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowane przez Markus1 ; 29-06-2017 o 10:11
Odpowiedź z Cytatem
Markus1 jest online
Senior Member

Avatar andrju75

Meldunek: Oct 2008
Postów: 177
Cytuj  
#12
29-06-2017, 11:02
Domyślnie

Witam. Co to znaczy nie ma możliwości przeskalowania wszystkich kanałów i ustawienia po swojemu?Przecież w większości telewizorów nie ma problemów z ustawieniem programów wg własnej numeracji a nie numeracji operatora! Rozumiem,że nie masz kłopotów z modułem CI+ ? Ale czy zauważyłeś jakieś rwanie obrazu oglądając telewizję np.piłkę nożną ? Problem ten opisuje dość duża liczba użytkowników w temacie ,,Samsung seria KS na 2016r.WSZYSTKO NA TEN TEMAT..."np.strony 404,405,406 itd. Użytkownicy opisują, że z tej samej anteny i kabla inne telewizory pokazują 100 % sygnału a w KS ,tuner pokazuje bardzo niskie wartości. Czy to oznacza ,że tuner wewnętrzny jest do kitu i przez to są problemy z programami telewizyjnymi ? A jak jest z tym w Q7F ? Kolejna sprawa ,z którą ludzie mają problemy w KS-ach , to Motion plus , przez który często spada płynność obrazu . Czy możesz opisać swoje spostrzeżenia w Qledzie , czy zauważyłeś jakieś problemy , które opisałem powyżej? Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez andrju75 ; 29-06-2017 o 11:08
Odpowiedź z Cytatem
andrju75 jest offline
Senior Member

Avatar Markus1

Meldunek: May 2007
Postów: 113
Skąd: Skawina

Cytuj  
#13
29-06-2017, 11:14
Domyślnie

Napisałem, że nie ma możliwości przeskanowania pełnego pasma kablowego tak, aby później całkowicie i nie zależnie od ustawień tzw. listy kanałów ulubionych ustawić wszystkie kanały wg swojej numeracji. Problem polega na tym, że kanały da się wyszukać, a ale niewiedzieć czemu, znika podgląd bieżącego kanału podczas przeglądania listy kanałów. Jeśli natomiast przeszukam wg listy UPC, to jest już podgląd bieżącego kanału ale nie ma możliwości skopiowania listy kanałów. Wyszarzona opcja kopiowania na usb. Jeśli chodzi o jakieś rwanie obrazu czy zakłócenia jest bez najmniejszych problemów. Zastrzegam jednak, że mówię o kablówce UPC. Ewentualne rwanie obrazu całkowicie znika przy zmianie rodzaju ustawienia na dynamiczny.

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowane przez Markus1 ; 29-06-2017 o 11:19
Odpowiedź z Cytatem
Markus1 jest online
Junior Member

Avatar eres72

Meldunek: Jun 2007
Postów: 18
Cytuj  
#14
07-07-2017, 17:38
Domyślnie

"A tak przedstawia się połączenie na ścianie, nawet gdy nie wykonaliśmy tunelu na kabel."

A zasilanie chyba z energii słonecznej...
Gdzie tu obiektywizm?
Równie dobrze można było optyk schować tak jak i przewód zasilający.
Odpowiedź z Cytatem
eres72 jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:32. Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin VBulletin Skin by ForumMonkeys.




Nowy na forum?

  • Regulamin
  • Zapomniałeś hasła?
  • Zarejestruj się.
  • Jak szukać treści.
  • Polityka prywatności
  • Reklama

  • Ciekawe artykuły

  • Czy Hz ma znaczenie?
  • Nie strać danych.
  • Robot co skosi trawnik
  • Zestawy użytkowników
  • Graj w 4K!

  • Testy otwarte

  • Panasonic ET5E test
  • Philips PFL 4007 test
  • Panasonic VT50 test
  • Sharp 70le835 test
  • Samsung ES7000 test
  • Panasonic DT50 test

  • Nasi Partnerzy

  • Cyfrowe atelier

  • Kontakt - hdtv.com.pl - Archiwum - Dyrektywa prywatności - Na górę