Strona główna Ostatnie testy Nasze Zestawy Kanały 4K Próbki HD Forum
Rejestracja Regulamin Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane

najciekawsza prezentacja na avs 2017

Wróć HDforum > Video > Plazmy > Samsung > Problem z podłączeniem PC (laptop) z TV PDP
Odpowiedz

Junior Member

Avatar DarekS

Meldunek: Apr 2007
Postów: 2
Cytuj  
#1
19-04-2007, 23:52
Domyślnie Problem z podłączeniem PC (laptop) z TV PDP

Witam wszystkich!
Jako nowy oczywiście użyłem opcji "Search" i prawie się udało. "Prawie" robi różnicę.
Otóż laptop to Legend (coś na podzespołach Toshiba) z kartą GeForce4 420Go z najnowszymi możliwymi sterownikami. W laptopie ustawiona rozdzielczość 1024 x 768 pikseli przy odświeżaniu 60 Hz.
A telewizor to plazma PS-42E7H.
Oba są połączone przewodem VGA - nowy i najlepszy jaki był w MM.
Opis problemu:
Na tv widać pulpit, ale bez ikon, bo jak sam stwierdziłem ekran laptopa nie pokrywa się z ekranem tv. Wytłumaczę: otóż jak ruszam myszką po monitorze laptopa to widzę wskaźnik, ale jak wskaźnik znika za prawą ścianką monitora w laptopie to ukazuje się na ekranie tv. Idąc dalej jak otwieram okna na ekranie laptopa to aby je widzieć na tv muszę je przesunąć za prawą ściankę laptopa. Wszelkie centrowanie obrazów na cały ekran, puszczenia filmów wyklucza oglądanie ich na tv - są tam poprostu niewidoczne.
Pytanie:
O co tu chodzi??? Co jeszcze muszę zrobić / zakupić / ściągnąć z netu????
Za wszelakią pomoc będę dźwięczny.

Pozdrawiam
Darek
Odpowiedź z Cytatem
DarekS jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 
ar2
Wsparcie
ADMINISTRATOR

Avatar ar2

Meldunek: Feb 2005
Postów: 3,499
Skąd: r2rstudio.eu

Cytuj  
#2
20-04-2007, 00:04
Domyślnie

Musisz albo włączyć klonowanie obrazu, ale ustawić plazmę jako dołączony ekran i wtedy jak przeniesiesz okno z filmem na plazmę powinno śmigać.

Pozdrawiam
__________________
My definition is High Definition. Nie wiesz jak korzystać z funkcji szukaj? Przestrzegaj TO!

Odpowiedź z Cytatem
ar2 jest offline
Senior Member

Avatar Markcox

Meldunek: Dec 2006
Postów: 205
Cytuj  
#3
20-04-2007, 10:35
Domyślnie

Tak jak napisała AR2 - jeżeli chcesz mieć wszystko tak samo na PDP co na ekranie laptopa, musisz ustawić wyświetlanie obrazów jako KLON.
W tej chwili podejrzewam (a nawet jestem pewien ) że masz ustawiony jako DUAL VIEW.
A propo tego wątku ja też mam pytania. W momencie kiedy mam ustawiony DUAL VIEW i PDP jako 2-gi ekran (dołączony) to bez problemu wyświetla mi się film, ale niestety nie ma napisów. Czy ktoś wie co może być tego przyczyną?? Wspomnę tylko że korzystam z sub-edit player'a

pzdr
__________________
TV: duży
KD: mocne
ŹRÓDŁO: najlepsze
DODATKI: nie narzekam
Odpowiedź z Cytatem
Markcox jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Junior Member

Avatar kan_not

Meldunek: Jan 2007
Postów: 2
Cytuj  
#4
20-04-2007, 16:31
Domyślnie

program VobSub powinien pomoc.
Odpowiedź z Cytatem
kan_not jest offline
Junior Member

Avatar DarekS

Meldunek: Apr 2007
Postów: 2
Cytuj  
#5
01-05-2007, 00:48
Domyślnie

Witam!
Dziękuję za pomoc, ale proszę o jeszcze. Otóż nie za bardzo łapię jak wykonać czynności, które zalecacie .Mam faktycznie ustawiony Dual View ale nie widzę nigdzie opcji pt. Klon... Proszę więc o dalsze instrukcje.

Wiele już kombinowałem, ale dalej to samo - j.w.
Co dalej?? jak zmusić kompa to współpracy z tym 40 kilogramowym maleństwem????
Pozdrawiam
Darek

Ostatnio edytowane przez dnc ; 01-05-2007 o 09:52 Powód: Dwa posty jeden pod drugim
Odpowiedź z Cytatem
DarekS jest offline
Junior Member

Avatar Dope

Meldunek: Jun 2007
Postów: 1
Cytuj  
#6
25-06-2007, 18:01
Domyślnie Mi

Mi po podlaczeniu do lapka odrazu wskakuje odpowiedni obraz. Lapek z karta Ati x1600

Sprobuj zainstalowac program NVtools <program do zmiany ustawien obrazu>
Odpowiedź z Cytatem
Dope jest offline
Senior Member

Avatar sebol81

Meldunek: Jun 2007
Postów: 271
Cytuj  
#7
25-06-2007, 21:04
Domyślnie

Witam.
To może ja teraz spróbuję...
Od kilku dni mam plazme podłączoną do komputera (grafika to GeForce 6600) poprzez kabel D-Sub. Sterowniki to ForceWare 84.21. I tak...
Jeśli nie masz podłączonej plazmy to podłącz ją teraz. Wyłącz "DualView" (prawdopodobnie będzie potrzebny restart kompa) i nie baw się w żadne klony bo będziesz miał wyświetlany obraz zniekształcony albo na kompie albo na plazmie (tak jest u mnie). W sterownikach w zakładce "Pulpit -> Właściwości Ekranu -> Ustawienia -> Zaawansowane -> Zakładka Geforce -> nview Display Setttings" display mode wybierz "single display" a niżej w "current display" wybierz sobie na czym chcesz oglądać obraz - albo plazma albo komputer (na tym drugim będzie czarny ekran). Po wybraniu urządzenia docelowego warto jeszcze dokonać w nim ustawień poprez "Device setiing" znajdujący się poniżej wybieranego ekranu wyświetlania...
Odpowiedź z Cytatem
sebol81 jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:11. Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin VBulletin Skin by ForumMonkeys.




Nowy na forum?

  • Regulamin
  • Zapomniałeś hasła?
  • Zarejestruj się.
  • Jak szukać treści.
  • Polityka prywatności
  • Reklama

  • Ciekawe artykuły

  • Czy Hz ma znaczenie?
  • Nie strać danych.
  • Robot co skosi trawnik
  • Zestawy użytkowników
  • Graj w 4K!

  • Testy otwarte

  • Panasonic ET5E test
  • Philips PFL 4007 test
  • Panasonic VT50 test
  • Sharp 70le835 test
  • Samsung ES7000 test
  • Panasonic DT50 test

  • Nasi Partnerzy

  • Digital atelier

  • Kontakt - hdtv.com.pl - Archiwum - Dyrektywa prywatności - Na górę