Strona główna Ostatnie testy Nasze Zestawy Kanały 4K Próbki HD Forum
Rejestracja Regulamin Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane


Wróć HDforum > Video > LCD > Samsung > Samsung ue40ku6070 - zmiana regionu,nowosc?TV ZA GRANICA
Odpowiedz

Junior Member

Avatar Bieniory

Meldunek: Oct 2016
Postów: 2
Cytuj  
#1
13-10-2016, 11:22
Question Samsung ue40ku6070 - zmiana regionu,nowosc?TV ZA GRANICA

Witam
Wczoraj nabylem w Austrii TV 4K Samsunga-model ue40ku6070.
Przewalalem google ,znalazlem magiczne kody z NASA do zmiany regionu jednak:
nie dzialaja a dokladnie metoda MUTE | RETURN | VOL + | CH ^ | MUTE oraz >289<.
Na pilocie nie mam nawet przycisku HUB ;0.
Kombinowalem tez z metoda polityki prywatnosci lecz tam nawet nie ma opcji "nie akceptuje".Tylko akcpetacja albo nie pojdzie dalej.
Przy probie resetu HUB'a a nawet calego TV opcja regionow niemiecka czyli Niemcy,Austria,Szwajcaria.
Czy strzelilem sobie w kolano a samsung sie wycfanil w nowych modelach i te opcje juz nie przechodza?
Widze ze ciezko trafic w PL ten model ..
Chcialbym jakos ogarnac PL apki,moze ktos zna magiczne rozwiazanie?

OFFTOP
Moze jakis emigrant ma patent na Polskie kanaly w tym tv?Oczywiscie podlaczony pod wifi.
Z gory dzieki za wypowiedzi pomocne wypowiedzi i za te mniej tez
Pozdro
Odpowiedź z Cytatem
Bieniory jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 
Moderator

Avatar Kirek50

Meldunek: Jan 2009
Postów: 1,912
Skąd: Małopolska

Cytuj  
#2
13-10-2016, 17:25
Domyślnie

1. Zrób od początku ustawienia telewizora z wyborem Polski i języka polskiego (menu/brodcastin)
2. Zrób reset Smart Huba.
3. Zastosuj próbowaną już kombinację w momencie pojawienia planszy z akceptacją warunków umowy. Bez akceptacji. Trzeba chwilę poczekać, aby pojawił się wybór krajów.
4. Jeżeli Twoja kombinacja nie pomoże spróbuj z tymi samymi krokami najstarszej: FF, 2, 8, 9, REW.
5. Jeżeli to też nie zadziała spróbuj: Mute, Return, Volume up, Channel up, 289, Mute.
__________________
------------Błogosławieni ci, którzy nie mają nic do powiedzenia i nie ubierają tego faktu w słowa.----------
----------------------
Sprzęt podstawowy: TV Box HiMedia Q10 Pro, Ferguson Fbox ATV, TV Box X96, Dune HD Smart B1. TV Samsung UE43MU6172, TV Samsung C650. Philips SoundStage HTL4110B/12, Tablet Samsung Galaxy Tab S2 9,7 LTE, Samsung Galaxy Note 4, Sony Xperia Z3, e-reader PocketBook InkPad 3.
Odpowiedź z Cytatem
Kirek50 jest offline
Junior Member

Avatar Bieniory

Meldunek: Oct 2016
Postów: 2
Cytuj  
#3
13-10-2016, 21:29
Domyślnie

Cytat:
Napisał Kirek50 Zobacz post
1. Zrób od początku ustawienia telewizora z wyborem Polski i języka polskiego (menu/brodcastin)
2. Zrób reset Smart Huba.
3. Zastosuj próbowaną już kombinację w momencie pojawienia planszy z akceptacją warunków umowy. Bez akceptacji. Trzeba chwilę poczekać, aby pojawił się wybór krajów.
4. Jeżeli Twoja kombinacja nie pomoże spróbuj z tymi samymi krokami najstarszej: FF, 2, 8, 9, REW.
5. Jeżeli to też nie zadziała spróbuj: Mute, Return, Volume up, Channel up, 289, Mute.
Wielkie Piwo!
Problem rozwiazany-
Podczas akceptacji regulaminu i pol.prywatnosci poszedł kod >> 289 << ,potem mimo wszystko pp wyborze regionu na PL wyskakuje opcja "Gdzie oglądasz TV?" Nadal miałem 3kraje Niemcy Austria Szwajcaria,klikamy w prawo i pojawia sie opcja kodu pocztowego wpisujemy dowolny kod z PL i ruszaaa! Moze komuś tez sie przyda
Super!Jeszcze raz dzięki!!
Odpowiedź z Cytatem
Bieniory jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Junior Member

Avatar kraken77

Meldunek: Jun 2017
Postów: 1
Cytuj  
#4
26-06-2017, 13:13
Domyślnie

tv samsung zakupiony w niemczech model ue49ku6519 prosba o zmiane regionu zeby wszystkie appl moly poprawnie dzialac mam reg niemcy,austria,szwajcaria wedlug powyzszych postow jakos to nie dziala-dziekuje
Odpowiedź z Cytatem
kraken77 jest offline
Senior Member

Avatar ARKOT

Meldunek: Jul 2015
Postów: 158
Cytuj  
#5
26-06-2017, 20:10
Domyślnie

Ja mam ten sam problem z Samsungiem QLED QE49Q7F zakupionym w Belgii (wyswietlaja sie tylko kraje Beneluxu). Z poprzednim modelem KS9000 nie mialem takich problemow bo wszystkie kody dzialaly. W tym modelu nie ma nawet tradycyjnego pilota (nie ma przyciskow numerycznych). Jesli ktos wie jak go odblokowac to prosze o pomoc. To piewrwszy telewizor, ktory mnie zahamował.
Odpowiedź z Cytatem
ARKOT jest offline
Junior Member

Avatar wiwdom2

Meldunek: Oct 2017
Postów: 1
Cytuj  
#6
28-10-2017, 14:40
Domyślnie

Cytat:
Napisał ARKOT Zobacz post
Ja mam ten sam problem z Samsungiem QLED QE49Q7F zakupionym w Belgii (wyswietlaja sie tylko kraje Beneluxu). Z poprzednim modelem KS9000 nie mialem takich problemow bo wszystkie kody dzialaly. W tym modelu nie ma nawet tradycyjnego pilota (nie ma przyciskow numerycznych). Jesli ktos wie jak go odblokowac to prosze o pomoc. To piewrwszy telewizor, ktory mnie zahamował.
Mógłbyś mi powiedzieć jak zmienic kraj na polske w telewizorze ks9000? Mam tylko wybor Wielka Brytania i Irlandia.
Odpowiedź z Cytatem
wiwdom2 jest offline
Junior Member

Avatar Gadugadu

Meldunek: Mar 2018
Postów: 4
Cytuj  
#7
29-03-2018, 05:45
Domyślnie

cześć, a może ktoś wie jak zmienić region w QE55Q7FAMT Samsung Q-Series, dziękuję bardzo za pomoc

pozdrowienia
Odpowiedź z Cytatem
Gadugadu jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Odpowiedz

Tagi
problem, region, samsung, zagranica

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 03:11. Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin VBulletin Skin by ForumMonkeys.




Nowy na forum?

  • Regulamin
  • Zapomniałeś hasła?
  • Zarejestruj się.
  • Jak szukać treści.
  • Polityka prywatności
  • Reklama

  • Ciekawe artykuły

  • Czy Hz ma znaczenie?
  • Nie strać danych.
  • Robot co skosi trawnik
  • Zestawy użytkowników
  • Graj w 4K!

  • Testy otwarte

  • Panasonic ET5E test
  • Philips PFL 4007 test
  • Panasonic VT50 test
  • Sharp 70le835 test
  • Samsung ES7000 test
  • Panasonic DT50 test

  • Nasi Partnerzy

  • Cyfrowe atelier

  • Kontakt - hdtv.com.pl - Archiwum - Dyrektywa prywatności - Na górę