ja ma co prawda wcześniejszy model HV-30, ale HV-40 ostatnio bawiłem się w sklepie.
W sumie nie wiem co poprawili ale już HV-30 była okrzyknięta kamera dla przyszłych profesjonalistów.
co do stabilizacji, nie mam porównania z innymi ale raczej działa dobrze, wiadomo że jak będziesz szedł na piętach i trzymał w sztywnej ręce to obraz będzie skakał, kwestia nauczenia się trzymać miekką ręke albo zainwestować w uchwyt z żyroskopem
Nie jest to kamera do robienia zdjęć np z helikoptera bo to nie ta klasa.
Wg mnie jest super, zbierałem się do kupna kamery przez 2 lata i właśnie wkurzało mnie to ze jak robi się film wewnątrz pomieszczenia to albo rozmazane, albo w ogóle nie widać za okno, a właśnie już HV-30 radzi sobie z tym nie źle.
Zarejestrowałem nią już kilkanaście wyjazdów w różne zakątki świata w sumie około 100 kaset.
Nie nażekam ani na jakość, jedynie na co bym wymienił to już na profesjonalną linie, ale i tak moja torba z obiektywami wazy tyle że nie sądzę że się skusze
Co do kaset, ja kupiłem 80 szt za 50 funtów w hong kongu, a z kamera w zestawie miałem takie po 4 dolary i nie wiem gdzie jest haczyk może w trwałości że za na jednych 10 lat a na drugich 100 lat, ale tak na co dzień to nie widzę różnicy.
Za 100 lat to co mnie obchodzi
na kasecie mieści się 60 minut nagrania HD