Nasze zestawyTutaj prezentujemy nasze wnętrza wraz ze sprzętem. |  | | Wspiera forum
Meldunek: Jan 2013 Postów: 1,735
26-04-2015, 20:05
|
Witam "BIPO". Możesz podać DOKŁADNE,co do milimetra, ( wysokość, szerokość, obwód) wymiary tego "wazonika" do kwiatów , co masz obok kolumn i materiał z którego zrobiłeś "stolik" pod sprzęt.
| | | | reklama
Meldunek: Feb 2005 Skąd: hdtv.com.pl | | | | Banned
Meldunek: Nov 2007 Postów: 337
|
26-04-2015, 21:18
|
Bipo kiedy kupiłeś projektor i ile masz nabitych godzin pracy lampy?
Wysłane z mojego Note 3
| | | | Wspiera forum
Meldunek: Sep 2010 Postów: 3,818
27-04-2015, 09:02
| Cytat:
Napisał Savron Witam "BIPO". Możesz podać DOKŁADNE,co do milimetra, ( wysokość, szerokość, obwód) wymiary tego "wazonika" do kwiatów , co masz obok kolumn i materiał z którego zrobiłeś "stolik" pod sprzęt. | Wazonik to 27cm i 7mm średnica od zewnętrznej krawędzi do zewnętrznej, 26 cm i 1mm średnica wewnątrz doniczki od ścianki do ścianki. Wysokość to 24cm i 3mm. Materiał to porcelana.
Jesteś pierwszą osobą co się o mojej Żony rzeczy pyta...  Ja go kupiłem w Leroy Merlin.
Stolik jest zrobiony przez stolarza na zamówienie, ale z tego co mi mówił to dolny stand jest poskręcany z kilku płyt chyba MDF albo fornirowanej płyty wiórowej - materiału Ci nie powiem. Ale to jest cholernie ciężkie. Są on poskręcane, następnie szpachlowane i położony na to biały lakier. Sam stand waży z +/-30kg. Wnosiliśmy go w dwie osoby i w sale nie było łatwo. Górna skrzynia jest zrobiony z pojedynczych płyt i tak samo jest poszpachlowana oraz polakierowany na wysoki połysk. Stanowi ona oddzielny element, którą możesz sobie zestawić i postawić w inne miejsce. Posiada ona szufladę po całości całej skrzyni otwieraną od frontu na docisk na prowadnicach bluma.
Do Iycone: Nie całe 2 lata, nabitych godzin ma 450 a czemu pytasz?
__________________ Kino: 4K HDR DTS X/DOLBY ATMOS 5.2.4 JVC-RS540 -kalibracja Maciej K wg.ISF,THX., 130" K.a.u.b.e.r Blue Label Tensioned referenc, Denon AVR-X6200W, OPPO UDP 203, Heco Celan GT 42, Heco MS200F, SVS SB 2000x2 szt.-Kalibracja dźwięku wg. THX I HAA CinemaPro Stereo: Denon PMA 2020ae, Denon DCD 1510ae, Heco Music Style 900, Ad Fontes, Denon 103R, LAR LPS1, Tomanek TAP8, Furutech FP-3TS762/ FP-3TS20, Chord Odyssey 4, Moja galeria http://www.hdtv.com.pl/forum/1156870-post1.html
Ostatnio edytowane przez Bipo ; 27-04-2015 o 09:09 | | | | reklama
Meldunek: Feb 2005 Skąd: hdtv.com.pl | | | | Banned
|
27-04-2015, 09:22
| Cytat:
Napisał Bipo Do Iycone: Nie całe 2 lata, nabitych godzin ma 450 a czemu pytasz? | No to ładnie. Dobrze, że lampa jest w miarę tania, bo już nabiłem ponad 100h w miesiąc.
Masz sterowanie opcją Reality Creation? Chodzi mi o ustawienie Resolution i Noise Reduction w stu stopniowej skali. Podobno starsze modele nie miały tych bardzo ważnych opcji. Ciekawi mnie jak jest naprawdę.
Wysłane z mojego Note 3
| | | | Wspiera forum
Meldunek: Sep 2010 Postów: 3,818
27-04-2015, 09:30
| Cytat:
Napisał lycone No to ładnie. Dobrze, że lampa jest w miarę tania, bo już nabiłem ponad 100h w miesiąc.
Masz sterowanie opcją Reality Creation? Chodzi mi o ustawienie Resolution i Noise Reduction w stu stopniowej skali. Podobno starsze modele nie miały tych bardzo ważnych opcji. Ciekawi mnie jak jest naprawdę.
Wysłane z mojego Note 3 | Nie wiem, gdzie przeczytałeś tą informacje, ale 55miały wszystkie regulację RC w skali 0-100. Tym właśnie się różniły od wprowadzonego w późniejszym czasie vpl-hw40. On ma tylko opcje włącz i wyłącz RC już sam nie możesz ingerować w jakim stopniu ma być użyty RC.  Ponadto się nie martw o lampę, to że masz 5000h to nie oznacza że po tych godzinach Ci się wypali i nie będzie obrazu. Producent daje gwarancję, że przez te 5tyś.h projektor będzie świecił niezmienną mocą lampy, a później będzie świecił ale już nieco słabiej. Podejrzewam, że nawet nie zauważymy w obrazie, kiedy nam minie te 5tyś. Ponieważ będziemy przyzwyczajeni do obrazu....
__________________ Kino: 4K HDR DTS X/DOLBY ATMOS 5.2.4 JVC-RS540 -kalibracja Maciej K wg.ISF,THX., 130" K.a.u.b.e.r Blue Label Tensioned referenc, Denon AVR-X6200W, OPPO UDP 203, Heco Celan GT 42, Heco MS200F, SVS SB 2000x2 szt.-Kalibracja dźwięku wg. THX I HAA CinemaPro Stereo: Denon PMA 2020ae, Denon DCD 1510ae, Heco Music Style 900, Ad Fontes, Denon 103R, LAR LPS1, Tomanek TAP8, Furutech FP-3TS762/ FP-3TS20, Chord Odyssey 4, Moja galeria http://www.hdtv.com.pl/forum/1156870-post1.html | | | | Wspiera forum
Meldunek: Nov 2007 Postów: 1,579
27-04-2015, 10:02
| Cytat:
Napisał lycone No to ładnie. Dobrze, że lampa jest w miarę tania, bo już nabiłem ponad 100h w miesiąc.
Wysłane z mojego Note 3 | Tania czyli ile??To pojęcie względne.Mnie zwala z nóg cena lampy, 1200zł?? I ile sony daje gwarancji na lampę??
__________________ ONKYO TX-NR 5007,Yamaha Ns-777,Ns-333,Paradigm Reference SUB-15 (Piano Black) | | | | Banned
|
27-04-2015, 10:04
| Cytat:
Napisał Bipo Nie wiem, gdzie przeczytałeś tą informacje, ale 55miały wszystkie regulację RC w skali 0-100. Tym właśnie się różniły od wprowadzonego w późniejszym czasie vpl-hw40. On ma tylko opcje włącz i wyłącz RC już sam nie możesz ingerować w jakim stopniu ma być użyty RC.  Ponadto się nie martw o lampę, to że masz 5000h to nie oznacza że po tych godzinach Ci się wypali i nie będzie obrazu. Producent daje gwarancję, że przez te 5tyś.h projektor będzie świecił niezmienną mocą lampy, a później będzie świecił ale już nieco słabiej. Podejrzewam, że nawet nie zauważymy w obrazie, kiedy nam minie te 5tyś. Ponieważ będziemy przyzwyczajeni do obrazu....  | W avtest.pl ten projektor dostał tylko jeden minus czyli brak regulacji układu RC. Myślałem, że po prostu dodali to w nowszych modelach, a tu się okazuje, że jednak regulacja była?!
Co do lampy to pewnie tak będzie, że przyzwyczajenie do obrazu zrobi swoje. Czytałem opinie ludzi, którzy wymienili lampe (nie koniecznie Sony) po kilku tys. i odkryli obraz na nowo. Wcześniej wydawało im się, że świeci jak na początku
Wysłane z mojego Note 3
| | | | reklama
Meldunek: Feb 2005 Skąd: hdtv.com.pl | | | |  | | Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat | | |
Zasady postowania
| Nie możesz zakładać nowych tematów Nie możesz pisać wiadomości Nie możesz dodawać załączników Nie możesz edytować swoich postów HTML kod jest Wyłączony | | | Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:58.