Strona główna Ostatnie testy Nasze Zestawy Kanały 4K Próbki HD Forum
Rejestracja Regulamin Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane


Wróć HDforum > Video > LCD > JVC > Problem z jvcm60bu POMOCY!!!
Odpowiedz

Junior Member

Avatar miegwa

Meldunek: Jun 2006
Postów: 19
Cytuj  
#1
28-06-2006, 08:32
Domyślnie Problem z jvcm60bu POMOCY!!!

Witam szanownych uzytkowników. Bardzo proszę o pomoc. Od wczoraj dołączyłem do grona szczęśliwców posiadających LCD JVC37M60BU. Wszystko jest coll oprócz jednej rzeczy. Telewizor nie odbiera sygnału przesyłanego z laptopa przez gniazdo PC. Karta graficzna jaka znajduje sie w laptopie to Radeon Mobility 9600/9700. Dodam że sygnał przesyłany przez gniazdo S-Video jest odczytywany. Chodzi jednak o jakość obrazu i fakt że coś nie działa. Jeśli ktoś z was jest w stanie mi pomóc będę zobowiązany.
Odpowiedź z Cytatem
miegwa jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 
Senior Member

Avatar szarp

Meldunek: Sep 2005
Postów: 203
Cytuj  
#2
28-06-2006, 08:38
Domyślnie

hmmm nikt Cię nie informował, że JVC ma problemy ze współpracą z PC-tem? Jest bardzo wybredne co do karty graficznej, sprawdź może jakiegoś dżiforsa ...
Odpowiedź z Cytatem
szarp jest offline
Senior Member

Avatar absolus12

Meldunek: Jan 2006
Postów: 188
Cytuj  
#3
28-06-2006, 10:35
Domyślnie

Problemy ze współpracą z PC ma chyba "szarp".

Podłączam laptopa do LCD kablem VGA (taki sam jak z monitora do PC)
Ważne jest ustawienie, przynajmniej na początku rozdzielczości w laptopie na 1024x768 i odświerzanie 60hz, w ustawieniach karty upewnij się że monitor czyli twój lcd ma ustawione takie właśnie parametry. Zmian ustawień LCD warto dokonać programem Power Strip (bardzo dużo ustawień).

Za kilka dni podłączę kablem DVI-HDMI i opiszę swoje spostrzerzenia jako że tak będzie możliwość ustawiń pełnej rozdzelczości lcd.
Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
absolus12 jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Junior Member

Avatar miegwa

Meldunek: Jun 2006
Postów: 19
Cytuj  
#4
28-06-2006, 15:21
Domyślnie

Dziekuję bardzo za podpowiedź "absolus12". Spróbuje pokombinować co nieco . Czekam równieź na dalsze wskazówki i podpowiedzi. Pozdrawiam!
Odpowiedź z Cytatem
miegwa jest offline
Member

Avatar Kris99

Meldunek: May 2006
Postów: 37
Cytuj  
#5
28-06-2006, 15:35
Domyślnie problem

Daj znac jak to sie skończy, bo sam zamierzam kupic 40'' JVC i bardzo mnie twój problem zainteresował.
Odpowiedź z Cytatem
Kris99 jest offline
Senior Member

Avatar szarp

Meldunek: Sep 2005
Postów: 203
Cytuj  
#6
28-06-2006, 15:40
Domyślnie

Cytat:
Napisał absolus12
Problemy ze współpracą z PC ma chyba "szarp".

Podłączam laptopa do LCD kablem VGA (taki sam jak z monitora do PC)
Ważne jest ustawienie, przynajmniej na początku rozdzielczości w laptopie na 1024x768 i odświerzanie 60hz, w ustawieniach karty upewnij się że monitor czyli twój lcd ma ustawione takie właśnie parametry. Zmian ustawień LCD warto dokonać programem Power Strip (bardzo dużo ustawień).

Za kilka dni podłączę kablem DVI-HDMI i opiszę swoje spostrzerzenia jako że tak będzie możliwość ustawiń pełnej rozdzelczości lcd.
Pozdrawiam
Przeczytaj co napisałeś ... weź to, ustaw tamto, ściągnij to i pokombinuj z ustawieniami czegoś innego. Ludzie toż to paranoja. Podłączasz i ma działać, jeśli nie przekraczasz parametrów monitora (o czym zostaniesz poinformowany) to ma DZIAŁAĆ. Przynajmniej tak to się odbywa na moim Samsungu. TV został wykryty przez komputer i uruchomił się. Nie kombinowałem z PowerStripami i innym bździwiem. Jak to jest, że jedna firma potrafi zrobić a inna nie ... .
Odpowiedź z Cytatem
szarp jest offline
Junior Member

Avatar miegwa

Meldunek: Jun 2006
Postów: 19
Cytuj  
#7
29-06-2006, 09:49
Domyślnie

Witam Cię "szarp". Generalnie Twoje uwagi są mało konstruktywne i nie pomagają rozwiazać problemu. Bardzo Cię proszę odpuśc sobie mało elegancką krytykę osób które próbują jakoś mi pomóc w rozwiazaniu problemu. Ma działać ale nie działa. Kupiłem televizor dzięki prezentacji i pozostałe tv które testowałem tzn. Loewe Xelos, Lg i nomen omen Sharp fajnie działały. Tylko JVC nie działał ale miał zdecydowanie najlepszy obraz i kilka bardzo przydatnych dla mnie funkcji więc dlatego wygrał. Jest jednak problem który napewno da sie jakoś rozwiązać i gdybym wiedział jak to zrobić nie poruszałbym tematu na forum.Jestem przekonany że w dyskusji na forum uczestniczą ludzie którzy mają większą wiedzę ode mnie i są w stanie mi pomóc. Jeśli jesteś jednym z nich to proszę o pomoc. Jeśli jednak nie to dziekuje za Twoje dotychczasowe uwagi. Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
miegwa jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:30. Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin VBulletin Skin by ForumMonkeys.




Nowy na forum?

  • Regulamin
  • Zapomniałeś hasła?
  • Zarejestruj się.
  • Jak szukać treści.
  • Polityka prywatności
  • Reklama

  • Ciekawe artykuły

  • Jaki Logitech
  • Czy Hz ma znaczenie?
  • Nie strać danych.
  • Robot co skosi trawnik
  • Zestawy użytkowników
  • Graj w 4K!

  • Testy otwarte

  • Panasonic ET5E test
  • Philips PFL 4007 test
  • Panasonic VT50 test
  • Sharp 70le835 test
  • Samsung ES7000 test
  • Panasonic DT50 test

  • Nasi Partnerzy

  • Cyfrowe atelier

  • Kontakt - hdtv.com.pl - Archiwum - Dyrektywa prywatności - Na górę