Strona główna Ostatnie testy Nasze Zestawy Kanały 4K Próbki HD Forum
Rejestracja Regulamin Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane


DVB-T w PolsceWszelkie informacje na temat naziemnej telewizji cyfrowej.

Wróć HDforum > Platformy cyfrowe. > DVB-T w Polsce > Współpraca telewizorów z modułem transkodującym Neotion CI NP4 MPEG4 - Lista
Odpowiedz

Moderator

Avatar arsenal

Meldunek: Jun 2005
Postów: 1,472
Cytuj  
#1
11-03-2009, 11:38
Domyślnie Współpraca telewizorów z modułem transkodującym Neotion CI NP4 MPEG4 - Lista

Pomyślałem, że dobrze byłoby stworzyć listę telewizorów działających i nie działających z modułem transkodującym MPEG2->MPEG4/AVC CI NP4, produkowanym przez firmę Neotion. Chodzi oczywiście o telewizory z wbudowanym dekoderem DVB-T w wersji MPEG2 i złączem Common Interface. Po dokupieniu modułu z chipem NP4, taki telewizor będzie odbierał kanały SD nadawane w MPEG4/AVC. Kanały HD są na razie niedostępne z tego poziomu. Będą, gdy na dobre wejdą na rynek moduły NP4HD i NP5 ze złączem HDMI. Na jesień na pewno ten wątek przyda się wielu osobom.
Na początek mam trzy różne odbiorniki. Można się oczywiście odpisywać jeśli macie swoje doświadczenia tego typu. Warto zaznaczyć jaki moduł posiadacie. Conax, Viaccess czy może czysty Neotion. Mój to wersja Conax.
Sony KDF-E50A11E - Moduł jest wykrywany ale nie działa.
Samsung PS50A656 - Moduł jest wykrywany i działa poprawnie.
Funai LT6-M32BB - Gniazdo CI jest nieaktywne. NP4 nie działa.
__________________

Odpowiedź z Cytatem
arsenal jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 
Junior Member

Avatar bacik

Meldunek: Mar 2009
Postów: 1
Cytuj  
#2
26-03-2009, 11:59
Domyślnie

Witam,
Popieram pomysł kolegi "arsenal" i chciałbym dorzucić swoje trzy grosze,
miałem okazje testować Moduł Viaccess Cam mpeg-4 dvb-t na dwóch telewizorach efekt był taki

Toshiba Regza Z3030 - Moduł jest wykrywany, ale nie działa
Lg 32 Lg 5600 - Modułu nie wykrywa

Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
bacik jest offline
Member

Avatar Adamelab

Meldunek: Jun 2007
Postów: 34
Cytuj  
#3
11-04-2009, 15:13
Domyślnie

Myślę, że na obecną chwilę temat jest nie najszczęśliwszy. Bo co ma oznaczać pojęcie działa?
Miałem Sony 32V2500 + Viaccess NP4 i u mnie w Warszawie na Bielanach działał O.K , choć potrafił się sporadycznie wieszać.
Oddałem komplet do teścia (ok.34 km od Warszawy , antena z widokiem na PKiN) i u niego wiesza się cały czas, ale moim zdaniem nie jest to sprawa działania modułu z tym modelem , tylko powiązanie takiego rozwiązania z siłą i jakością nadawania sygnału( złą jakość anteny i jej ustawienie wykluczam-patrz poniżej).
Albo to przetwarzanie sygnału MPG4 na MPG2 powoduje jego zniekształcenie (osłabienie).
Więc jak miałbym to ocenić, że działa ten moduł z tym telewizorem,czy że żle działa.A może to tylko wina nadawanego sygnału.
Na próbę zawiozłem odbiornik DVB-T RWT 401 i zero problemów z odbiorem , przy tej samej antenie ( antena Televes DAT 75 ze wzmacniaczem) i telewizorze.
Myślę że trzeba się wstrzymać z oceną do jesieni , kiedy to mają zacząć nadawać sygnał docelowy , bez testów.
Pozdrawiam.

Ostatnio edytowane przez Adamelab ; 11-04-2009 o 15:19
Odpowiedź z Cytatem
Adamelab jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Junior Member

Avatar mickey77

Meldunek: Jul 2009
Postów: 1
Cytuj  
#4
14-07-2009, 11:25
Domyślnie

witam,

Toshiba Regza 37RV555 DG, moduł NP4 Conax -wykrywa i działa poprawnie
Nadajnik PKiN Warszawa.

pzdr
Odpowiedź z Cytatem
mickey77 jest offline
Member

Avatar kmarcin

Meldunek: Nov 2006
Postów: 61
Cytuj  
#5
20-07-2009, 21:48
Domyślnie Dvb-t

Pod tym linkiem lista telewizorów przetestowanych pod względem współpracy z modułem MPEG-4:
http://rwt.pl/public/dokumenty/ListaTVdlaNP4.pdf

Sam jestem po wstępnej rozmowie z działem handlowym RWT i jeżeli moduł "nie ruszy" z moim tv nie będzie problemu aby go zwrócić.
Odpowiedź z Cytatem
kmarcin jest offline
Junior Member

Avatar krzycho_1234

Meldunek: Dec 2007
Postów: 5
Cytuj  
#6
01-08-2009, 00:07
Domyślnie ...

Witam,
moje boje z Neotion NP4 i Sony KDL 40V2000 przedstawiłem już na elektrodzie :

elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=1375249&highlight=

pokrótce , z tym TV nie działają karty NP4

pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
krzycho_1234 jest offline
Junior Member

Avatar nerkowiec

Meldunek: Jul 2009
Postów: 1
Cytuj  
#7
01-08-2009, 11:15
Domyślnie CI mpeg4 na mpeg2

Zacząłem bój z kieszenią na modół CI wTELEFUNKEN T19857 i jak na razie bez wyników . Modóły : CONAX , VIACESS i NEOTION sa rozpoznawane ale nie wnosza poprawy tzn głos jest ok pasek info jet poprawny , telegazeta działa lecz obraz czarny pozostaje , może ktoś zna jakies inne moduły . pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
nerkowiec jest offline
reklama


Meldunek: Feb 2005
Skąd: hdtv.com.pl

 

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:01. Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO
Tłumaczenie: vBHELP.pl - Polski Support vBulletin VBulletin Skin by ForumMonkeys.




Nowy na forum?

  • Regulamin
  • Zapomniałeś hasła?
  • Zarejestruj się.
  • Jak szukać treści.
  • Polityka prywatności
  • Reklama

  • Ciekawe artykuły

  • Czy Hz ma znaczenie?
  • Nie strać danych.
  • Robot co skosi trawnik
  • Zestawy użytkowników
  • Graj w 4K!

  • Testy otwarte

  • Panasonic ET5E test
  • Philips PFL 4007 test
  • Panasonic VT50 test
  • Sharp 70le835 test
  • Samsung ES7000 test
  • Panasonic DT50 test

  • Nasi Partnerzy

  • Cyfrowe atelier

  • Kontakt - hdtv.com.pl - Archiwum - Dyrektywa prywatności - Na górę