Według mnie musisz odpowiedzieć sobie na pytanie ile lat chcesz użytkować "ten" amplituner i jakie masz co do niego oczekiwania. Jeśli tak jak piszesz zależy Ci tylko na dobrej jakości dźwięku a jedyne co do niego podłączysz to DVD to uważam (szczególnie zważywszy, że już dokonałeś zakupu), że nie warto go zmieniać. Oczywiście może się tak zdarzyć, że dziś nie masz zamiaru rozbudowywać zestawu a za rok przyjdzie Ci na coś ochota i... bieda - z tym się musisz liczyć.
Jak już wcześniej pisali inni forumowicze w RX-V365 zmniejszono ilość wejść HDMI oraz nie wbudowano nowoczesnych dekoderów HD ale to nie jedyne różnice. Zwróć uwagę, że budowa ściany tylnej w RX-V365 i RX-V465 jest całkiem inna. Może początkowo, biorąc pod uwagę ilość tego wszystkiego co się na tych ścianach znajduje nie widać większej różnicy ale fakt jest taki, że amplituner którego posiadasz daje dużo mniejsze możliwości podłączenia dodatkowych urządzeń i tu znowu musisz się sam zastanowić i przeanalizować do czego będziesz "ten" amplituner używał.
No i jeszcze jedna różnica, której do końca nie jestem pewien bo sam posiadam RX-V465 a 365 widziałem tylko w internecie to inny pilot. Oczywiście nie ma to wpływu na jakość dźwięku ale skoro mowa o różnicach wspomnieć by należało

Pozdrawiam